Tips Kopenhagen

We hebben een groot aantal categorieën op de site staan met alle info die je nodig hebt voor een weekend Kopenhagen. Overige tips Kopenhagen en andere algemene informatie vind je hieronder:

Algemene informatie

Kopenhagen is de grootste stad in Denemarken met ongeveer 550.000 inwoners. Kijk je echter naar het verstedelijkte gebied Groot-Kopenhagen, waar Kopenhagen uiteraard het centrumpunt van is, dan zit je al snel aan de 1,1 miljoen inwoners. Goed voor ongeveer een vijfde van de totale bevolking van Denemarken. De stad werd gesticht in de twaalfde eeuw en werd drie eeuwen later de hoofdstad van Denemarken. De naam Kopenhagen komt van Købmandshavn, wat Koopmanshaven betekent. Dankzij de goede ligging aan de zee groeide Kopenhagen als havenstad uit tot de grootste stad van Denemarken. Tegenwoordig is de haven echter vooral voor pleziervaart en de industrie in de stad is ook grotendeels vertrokken. Deze historie, die dat de stad goed bewaart heeft, gecombineerd met de haven en de mooie bezienswaardigheden maakt Kopenhagen tot een hele leuke stad om te bezoeken.

Geld Denemarken

Denemarken is lid van de Europese Unie maar de Denen hebben er voor gekozen niet de Euro te gebruiken. In Denemarken betaal je dus nog met de Deense Kroon (DKK). Je kan je Euro’s volgens bij de bank of op het vliegveld wisselen voor Kronen maar een stuk gemakkelijker is in Denemarken gewoon Kronen pinnen. De prijzen zijn over het algemeen gelijk aan Nederland, reken wel op een hogere prijs voor alcohol als je uitgaat. 1 Euro is momenteel 7,43 Deense Kronen waard maar controleer dit altijd even voor je vertrek.

Beste reistijd

Vooral in de zomer is een bezoek aan Kopenhagen leuk. Doordat er dan 16 tot 18 uur daglicht is en de temperaturen ook prima zijn kan je veel zien en doen tijdens je bezoek. Ook een bezoek rondom kerst is aan te raden, de stad is dan altijd erg leuk verlicht. De zomer en de maanden rondom kerst is wat ons betreft de beste reistijd voor Kopenhagen. Vooral het attractiepark Tivoli is extra leuk in deze tijd. December en januari zijn, buiten kerst, de minste maanden vanwege het weinige daglicht en de koude temperaturen.

Vervoer tips Kopenhagen

Kopenhagen wordt, samen met Amsterdam, gezien als geweldige stad voor fietsers. Er zijn overal fietspaden aangelegd en je kunt overal komen met de fiets. Ook een fiets huren in de stad is makkelijk geregeld. Als je wat minder sportief bent kan je natuurlijk ook gewoon het openbaar vervoer nemen, wat tevens erg goed is. Bekijk de pagina over vervoer in Kopenhagen voor meer tips.