Vervoer Kopenhagen

Het (openbaar) vervoer Kopenhagen is zeer goed geregeld. Er is een uitgebreid metronetwerk dat de meeste gedeeltes van de stad met elkaar verbindt. Ook zijn er verschillende buslijnen door de stad heen waarmee je snel op je gewenste locatie kunt komen. Bijkomend voordeel is dat kaartjes voor alle verschillende vervoersmiddelen geldig zijn. Handig is dan ook om ter plekke een Copenhagen Card te kopen; hiermee kan je onbeperkt reizen door de stad met de bus, metro en trein.

Fiets vervoer Kopenhagen

Je kan Kopenhagen ook prima op de fiets verkennen. In de afgelopen twintig jaar heeft het bestuur van de stad geprobeerd de stad zo fietsvriendelijk mogelijk te maken. En je kan wel zeggen dat dit plan geslaagd is. In de meeste gedeeltes van de stad zijn fietspaden aangelegd en veel inwoners van de stad gebruiken inmiddels ook de fiets om zich door de stad te verplaatsen. Ideaal hierbij zijn ook de leen fietsen die je gratis kan gebruiken. Bij het betalen van een borg kan er gratis gebruikt gemaakt worden van een fiets die op verschillende punten in de stad kan worden opgehaald en terug gebracht.

Lopen

Ook kan je er natuurlijk voor kiezen om het meeste te lopen. Vooral door het oude centrum kunnen de meeste afstanden prima lopend afgelegd worden. Dit is behalve goedkoper misschien ook wat leuker, lopend zie je tenslotte meer dan in een bus.

Taxi

Er rijden genoeg taxi’s in Kopenhagen, waar je voor een redelijke prijs gebruik van kunt maken. Taxi’s zijn makkelijk te herkennen en als ze ruimte hebben staat er FRI (vrij) op het dak. In de toeristische gedeeltes van de stad kan je ook gebruik maken van een fietstaxi.

Vervoer naar Kopenhagen

Naar Kopenhagen toe? Bekijk dan onze tips voor een vliegticket Kopenhagen of een busreis naar de stad.