Uitgaan Kopenhagen

Het nachtleven van Kopenhagen is zeer goed te noemen. Je hebt veel keuzes in waar je heen wilt, de clubs zijn tot laat open en de prijzen zijn lang niet zo duur als veel mensen denken. Alcohol is wel wat duurder dan wat je gewent bent in Nederland maar voor de rest zijn de prijzen zo ongeveer hetzelfde. Er zijn ook vrij veel studenten in Kopenhagen te vinden, wat meestal wel een positieve invloed heeft op het uitgaansleven van de stad. Uitgaan Kopenhagen komt pas vrij laat in de avond (/nacht) op gang. De Kopenhagenaren houden er van om eerst een paar drankjes te drinken in een van de vele leuke cafés of bars om dan pas na middernacht richting de clubs te gaan. De horeca heeft zijn openingstijden hier op aangepast en de clubs zijn dan ook vaak tot vroeg in de ochtend open.

Cafés en bars

Zoals gezegd worden deze tot laat in de avond nog goed bezocht wat natuurlijk wel zo leuk is als je gewoon ergens een drankje wilt doen en niet per se naar een club/discotheek wilt. Doordat de bars steeds vaker werden bezocht door een jong publiek dat wat wou drinken voordat ze uit gingen zijn er veel ‘trendy’ bars geopend, speciaal gericht op dit jonge publiek. Denk hierbij aan lounge-achtige bars vaak in combinatie met house muziek als opwarmer voor het uitgaan. Ook de ouderwets gezellige bruine cafés zijn in Kopenhagen nog genoeg te vinden.

Clubs

Veel van de leukste clubs in Kopenhagen zijn net buiten het centrum gelegen. Populaire clubs zijn onder meer: Gefahrlich, Rust, Vega en Culture Box. Deze clubs richten zich voornamelijk op een vrij jong publiek. Ook in de universiteitswijken Nørregade en Gammeltorv vind je een jong publiek met een aantal leuke bars en clubs. Bij het oudere publiek is Nord Natklub een populaire keuze. Je hebt hoe dan ook genoeg keuze bij het uitgaan Kopenhagen, voor iedereen is er wel een leuke locatie te vinden.