Tivoli

Tivoli is een van oudste attractieparken ter wereld en bovendien een van de best bezochte. In 1843 werd dit unieke attractiepark gebouwd door Georg Castensen, een vriend van bekende sprookjes schrijver Hans Christian Andersen. Tivoli werd gebouwd in het hart van Kopenhagen en de rest van de stad werd min of meer daar omheen gebouwd. De achtbanen en andere attracties zijn de favorieten in Tivoli maar er is nog veel meer te beleven. De muziek liefhebbers kunnen terecht in het concert gebouw, met veelal klassieke optredens, en Plænen, waar regelmatig populaire Deense en internationale artiesten optreden. Naast deze muzikale attracties heeft Tivoli ook meerdere opties als je van theater houdt. Zowel het Tivoli Review Theatre en het Tivoli Pantomime Theatre organiseren vaak prachtige shows.

Attractiepark Tivoli

De bekendste attractie is de houten achtbaan uit 1914 die vandaag de dag nog steeds volop in gebruik is. Het park heeft nog 4 andere achtbanen en rond de 25 attracties in totaal. Als je meer van de rustigere attracties bent is het reuzenrad wellicht iets voor je, waarin je een prachtig uitzicht hebt over het centrum van Kopenhagen.

Tivoli na zonsondergang

Als de zon ondergaat zie je pas echt hoe mooi attractiepark Tivoli is. Dankzij meer dan 400.000 bloemen en ruim 100.000 lichtbollen ziet het park er ’s avonds prachtig uit. Combineer dit met het vuurwerk dat wordt afgestoken als het park sluit en het sprookje is compleet.

Kerstmis in Tivoli

Zeker in de periode rondom kerst is Tivoli prachtig. Van half november tot eind december is het hele park in de kerst sfeer. Het park is prachtig versierd, je komt er elfen tegen en natuurlijk is ook de kerstman aanwezig.

Adres:

Vesterbrogade 3
1630 København V
*Tivoli heeft meerdere ingangen door het hele stadscentrum heen

Prijzen:

Volwassenen: 95 Deense Kronen (€12.75)
Kinderen: 50 Deense Kronen (€6.75)