Doen in Kopenhagen

Tijdens je verblijf in Kopenhagen valt er meer dan genoeg te doen. Winkelen in het knusse centrum, de interessante musea bezoeken en op één van de gezellig terrasjes zitten is natuurlijk leuk maar er zijn nog veel meer dingen te doen. Onze aanraders over wat te doen in Kopenhagen zie je hieronder.

Carlsberg Brouwerij

Carlsberg, volgens Carlsberg zelf “waarschijnlijk het beste bier ter wereld”, behoort al tientallen jaren tot de grootste biermerken ter wereld en is gevestigd in Kopenhagen. De Deense I.C. Jacobsen is de man achter dit succes. Jacobsen revolutioneerde het bier brouwen proces. Door nieuwe technieken en de juiste mensen om zich heen te verzamelen kon hij het proces beter controleren en werd het bier brouwen veel efficiënter. Binnen korte tijd werkte alle grote brouwerijen op de manier van Jacobsen. In 1847 opende hij de Carlsberg Brouwerij, vernoemd naar zijn zoon Carl. In het oude gedeelte van de brouwerij kan je een rondleiding krijgen en bekijken hoe het bier wordt gemaakt. Natuurlijk is er ook ruimschoots de mogelijkheid om bier te proeven.

Rondvaart

Net zoals Amsterdam ligt Kopenhagen aan het water en heeft het vele kanalen. Een rondvaart door de stad is dan ook een leuke manier om de stad te ontdekken en je komt zelf op plekken je te voet niet kunt bereiken. De meeste rondvaart boten vertrekken vanuit Nyhavn. In deze haven vertrekt de ‘traditionele rondvaart’ waarbij je tijdens de vaart uitleg krijgt van de gids over de stad Kopenhagen, deze tour is ook beschikbaar in Engels. Je kan eveneens kiezen voor de variatie waarbij je gedurende de hele dag kunt op- en afstappen en zo uitstekend de verschillende bezienswaardigheden van Kopenhagen kunt bezoeken.

Meer

Er is natuurlijk nog veel meer te doen in Kopenhagen. Zo is een bezoek aan attractiepark Tivoli ontzettend leuk en zowel voor families met kinderen als voor overige bezoekers van de stad een aanrader. Ook kan vele uren doorbrengen in de musea die in de stad zijn gevestigd.