Winkelen Kopenhagen

Kopenhagen is om meerdere redenen een geweldige winkelstad. Dankzij het grootste autovrije winkelgebied ter wereld en de langste winkelstraat van Europa is winkelen Kopenhagen uren vol te houden. Daarnaast krijgt Kopenhagen steeds meer bekendheid als modestad en staat het internationaal bekend als designstad. Grote kans dat je hier dus kleding tegenkomt die in Nederland (nog) niet te koop is.

Leukste locaties winkelen Kopenhagen:

Strøget

Midden in het centrum van Kopenhagen ligt Strøget, de langste winkelstraat van Europa. Doordat er geen auto’s morgen rijden en vanwege de lengte van de straat wordt het door lokale bewoners ook wel ‘de wandelstraat’ genoemd. Je kunt van alles kopen in Strøget; van kleding voor goedkope prijzen tot exclusiefe kunst. In Strøget ligt Illums Bolighus, waar vele topdesigners gevestigd zijn. Zowel ten noorden als ten zuiden van Strøget liggen nog vele andere straatjes waar je perfect kunt winkelen.

Luxe winkelen Kopenhagen

Zoals gezegd is Kopenhagen internationaal bekend als designstad. In sommige straten is dit goed terug te zien en zijn de prijzige merken allemaal te verkrijgen. Dichtbij Strøget ligt Kronprinsengade. Ook hier mogen geen auto’s rijden dus je kunt met gemak alle chique winkels bekijken.Ook aan de Gammel Kongevej vind je veel designwinkels.

Warenhuizen

In Kopenhagen zijn een groot aantal warenhuizen te vinden. Misschien wel de bekendste, Illums Bolighus, ligt in Strøget. Illums biedt plaats aan vele topdesigners zoals Bang & Olufsen. Een ander bekend warenhuis is Magasin du Nord, hierin vind je voornamelijk kleding winkels.

Markten

Vooral bij mooi weer zijn de markten in Kopenhagen zeer leuk om te bezoeken. Bij Gammel Strand vind je een heel leuk marktje met leuke lokale producten. Als je meer van vlooienmarkten houdt is er bij Nørrebro een grote.