Musea Kopenhagen

Er zijn vele musea Kopenhagen die een bezoek waard zijn. In de grotere musea zijn genoeg voorwerpen te bewonderen om je een flink aantal uren te vermaken en daarnaast zijn er ook nog een groot aantal kleinere musea te bezoeken als je de tijd hebt.

Nationaal Museum Kopenhagen

Het Nationaal Museum Kopenhagen is het grootste museum van Denemarken. Alleen het pand zelf, een voormalig koninklijk paleis uit de 18e eeuw, is al bijna de moeite waard maar binnen zijn nog veel oudere voorwerpen te bekijken. Het Nationaal Museum richt zich voornamelijk over de geschiedenis van Denemarken en dat is zeker een interessante. Zo vind je hier voorwerpen die gebruikt werden door de Vikingen en gereedschappen uit de prehistorie. Naast deze voornamelijk Deense voorwerpen komen onder andere ook de Eskimo’s en Egyptische mummies aan bod. Er is ook een speciale kinderafdelingen waar ze zich kunnen verkleden en in een schoolklas uit 1920 kunnen zitten.

Adres: Ny Vestergarde 10
Openingstijden: Dinsdag – Zondag: 10.00 – 17.00
Prijs: Gratis toegang

Statens Museum for Kunst

De liefhebbers van kunst kunnen perfect terecht in dit nationale museum voor kunst. Het museum bestaat uit twee gedeeltes: het oude gedeelte, gebouwd in 1896, en een nieuw, modern gebouw. In het museum vind je duizenden schilderijen, beelden en andere vormen van kunst. De schilderijen zijn zowel gemaakt door nationale kunstenaars als internationaal bekende schilderaars zoals Picasso en Matisse. Ook de beeldenstraat is een leuk gedeelte van het museum wat je zeker moet bekijken.

Adres: Sølvgade 48-50
Openingstijden: Dinsdag – Zondag: 10.00 – 17.00. Woensdag: 10.00 – 20.00
Prijs: Gratis toegang

Ny Carlsberg Glypotek

Deze glypotek (beeldenverzameling) is één van de leukste musea Kopenhagen. In dit prachtige gebouw met een even mooie tuin is van alles te zien. Naast de Deense kunst die je hier verwacht zijn er ook exposities over het oude Egypte en zijn er Griekse en Romeinse collecties. In de Egyptische collecties ga je naar beneden in een soort van mummietombe waar je beelden kan zien waarvan sommige duizenden jaren oud zijn. Loop ook even naar het dak waarvandaan je een prachtig uitzicht over de stad hebt.

Adres: Dabtes Plads 7
Openingstijden: Dinsdag – Zondag: 11.00 – 17.00.
Prijs: Gratis voor kinderen, 60 Deense kronen voor volwassenen. Gratis op zondag.

Overige musea Kopenhagen

Mocht je nog wat tijd over hebben en andere musea willen bezoeken kan je onder andere nog naar het Deense Joods Museum, Frihedsmuseet (vrijheidsmuseum) of het Thorvaldsens Museum gaan.