Eten

Zin om heerlijk uit eten te gaan in Kopenhagen? Dit moet geen enkel probleem zijn; van het beste restaurant in de wereld tot goedkope buffer restaurants, alles is er te vinden. Denemarken staat natuurlijk bekend als relatief duur ten opzichte van Nederland maar qua eten valt dit zeker mee. In verschillende wijken zijn prima restaurants te vinden voor goede prijzen. Bij een dagmenu krijg je in veel restaurants de meeste waarde voor je geld. Als je een beetje op de centjes wilt letten is dit dan ook een goede keuze. Tijdens je weekend Kopenhagen moet je dan ook zonder problemen genoeg leuke locaties tegenkomen om te gaan eten.

Leukste wijken

In de wijk Prinsessegade vind je de meeste goedkopere restaurants. Maar ook in de wijken Vesterbro en Nørrebro kan je hiervoor prima terecht. In deze wijken wonen veel studenten en om aan hun behoeftes te voldoen zijn goed betaalbare restaurants geopend. Naast klassieke Deense gerechten worden hier ook steeds meer Aziatische restaurants geopend. Dus als je zin hebt in Indiaas eten of wat sushi heb je vooral in Nørrebro genoeg keuzes. Maar misschien wel het leukst is om te eten in de Nyhavn. In deze kleurrijke haven heb je veel traditionele Deense gerechten en verse vis maaltijden. In sommige restaurants betaal je hier wat extra voor de leuke locatie maar het is wel een stuk leuker.

Leukste restaurants

Diegene met een flink budget kunnen een poging wagen om te gaan eten bij Noma. Dit werd recentelijk verkozen tot het beste restaurant in de wereld. Het is, uiteraard, zeer prijzig maar met twee Michelinsterren weet je zeker dat je hier wel heerlijk zult eten. Er zijn nog een aantal prijzige maar zeer goede restaurants in Kopenhagen. Restaurant Herman is een klein restaurant waar hele goede traditionele Deense gerechten worden bereid. Als dit niet je favoriete keuken is kan je bij Era Ora heerlijk Italiaans eten of in Le Sommelier Franse gerechten proberen.

Deense gerechten

Frikadeller is het nationale gerecht van Denemarken. Dit zijn gehaktballen gemaakt van varkens- en kalfsvlees, vaak geserveerd met aardappelen. Als je ergens gaat lunchen dien je een smørrebrød te proberen. Een echt Deens brood dat met verschillende soorten beleg is te proberen. Een populair Deens nagerecht is een rijstpudding, geserveerd met een warme kersensaus.